Въпросът е да защитим интереса на българските земеделци, още повече, че

...
Въпросът е да защитим интереса на българските земеделци, още повече, че
Коментари Харесай

Йотова: Трябва да защитим интереса на българските земеделци, ние сме в дълг към тях

Въпросът е да защитим интереса на българските земеделци, още повече, че ние сме в дълг към тях, тъй като при подписването на контракта с Европейски Съюз бяха направени основни пропуски, от които през днешния ден виждаме резултатите. Това сподели пред публицисти вицепрезидентът след присъединяване си в кръгла маса, отдадена на здравето на децата, предава Българска телеграфна агенция.

" Не е въпросът кой какъв брой пари е получил, кой какво е приключил, кой и за какво стачкува тъкмо в навечерието на ротацията “, сподели още Йотова и уточни, че за нея това е бил „ най-смешният мотив “. Надявам се да се откри рационално решение на митингите на земеделските производители, сподели още тя и уточни, че не приема тона на министър-председателя по време на вчерашния министерски съвет, който по думите ѝ е на правилото „ Разделяй и владей “.

Проблем има с реализирането на зелената договорка, главно повече за производителите в Западна Европа, проблем има и за страни като нашата във връзка с безмитния импорт с Украйна, тъй че всички проблеми би трябвало да се проучват и да се намерят най-хубавите решения, добави Йотова.

По нейните думи и финансирането може да е инструмент сега, само че не може да бъде дълготрайна мярка, когато политиките са сбъркани.

Когато идващия път земеделският министър отиде при сътрудниците си в Европа, би трябвало да приказва с гласа на тези, които слагат въпроса за новата селскостопанска политика оттук насетне и по какъв начин тя ще бъде осъществена, сподели Йотова в отговор на въпрос какъв би бил верния път.

Изправени сме при разнообразни условия от момента, в който са взети решенията, като приказваме за това по какъв начин ще бъдат субсидирани земеделските производители отсега нататък, сподели още тя и напомни, че в Европа се стопират дотациите, които в допълнение се даваха за дизелови горива и се не разрешава използването на разнообразни хербициди и пестициди. Трябва да забележим по какъв начин ще бъде регламентиран пазарът с вноса от страни, отвън Европейски Съюз, защото европейското земеделие става неконкурентоспособно, в случай че се съблюдават всички регулации, добави Йотова.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР